Ingredience: | |
jemná špaldová mouka nebo hladká | 300 g |
prášek do pečiva | 12 g |
sůl | špetka |
kakao bez cukru (holandské) | 3 lžíce |
cukr krystal (kdo neřeší cukr může až 200g) | 50 g |
vejce od šťastných slepic | 4 ks |
rostlinný olej | 150 g |
kefír/podmáslí/mléko | 150 g |
citronová kůra | 1 lžička |
rum (doporučuji Jamajský) | 5 lžic |
Vždy o víkendu máme snídani na pohodu a něco výjimečného, co v týdnu nesnídáme. Tentokrát padla volba na bábovku.
Připravíme si formu na bábovku.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Pak přidáme olej, kefír/podmáslí/mléko (co kdo má) a kůru + rum.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme. Vyšleháme v hladké těsto.
Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem.
Do formy naléváme střídavě těsto světlé, kakaové a ukončíme těstem světlým.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
Pocukrovat můžete moučkovým cukrem nebo mandlovým prachem (ten jsem použila já).
Udělejte si hrnek kávy, čaje, kakaa nebo horké mléko se špetkou skořice a přeji Vám báječný víkendový den s báječnou voňavou bábovkou.
Podrobné info: