Pažitka
Název:

Vláčné bábovičky bez lepku, cukru a mléka


Vláčné bábovičky bez lepku, cukru a mléka


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá rýžová mouka75 g
jáhelná hladká mouka75 g
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
hrušková přesnídávka160 g
vejce1 ks
České Ghíčko50 g
mandlové mléko100 ml
sušená třtinová šťáva20 g
vanilkový extrakt pár kapek
karob na obarvení těsta1 - 2 lžičky
Postup přípravy:

První pokus o pečení pro všechny alergiky. Je to taková mimifriendly svačinka, pro dospěláky málo sladká. Ale dcerka to nadšeně baští.

Promícháme si mouky s práškem do pečiva. Ve vedlejší misce vyšleháme přesnídávku s vejcem, rozpuštěným ghíčkem a sušenou třtinovou šťávou. Přidáme mandlové mléko, pár kapek vanilkového extraktu a postupně přisypáváme mouku. Když máme těsto dostatečně prošlehané, odebereme několik lžic, které obarvíme pomocí karobu. Pečeme v silikonových formičkách na 180 stupňů asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno