Ingredience: | |
polohrubá rýžová mouka | 75 g |
jáhelná hladká mouka | 75 g |
prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
hrušková přesnídávka | 160 g |
vejce | 1 ks |
České Ghíčko | 50 g |
mandlové mléko | 100 ml |
sušená třtinová šťáva | 20 g |
vanilkový extrakt | pár kapek |
karob na obarvení těsta | 1 - 2 lžičky |
První pokus o pečení pro všechny alergiky. Je to taková mimifriendly svačinka, pro dospěláky málo sladká. Ale dcerka to nadšeně baští.
Promícháme si mouky s práškem do pečiva. Ve vedlejší misce vyšleháme přesnídávku s vejcem, rozpuštěným ghíčkem a sušenou třtinovou šťávou. Přidáme mandlové mléko, pár kapek vanilkového extraktu a postupně přisypáváme mouku. Když máme těsto dostatečně prošlehané, odebereme několik lžic, které obarvíme pomocí karobu. Pečeme v silikonových formičkách na 180 stupňů asi 30 minut.
Podrobné info: