Pažitka
Název:

Vločkový dezert s lesním a sušeným ovocem


Vločkový dezert s lesním a sušeným ovocem


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky50 g
ovesné mléko100 ml
med1 lžíce
ovoce100 g
Postup přípravy:

Při výrobě domácího vločkového mléka zbývá na konci směs rozmixovaných ovesných vloček. Bylo mi líto ji jen tak vyhodit, tak jsem ji použila jako základ pro vločkový dezert a spojila jsem v něm i využití pro vločkové mléko. Jemná chuť vloček a mléka se velmi dobře doplňuje s výraznou chutí lesního ovoce.

Vločky nasypeme do misky a zalijeme vločkovým mlékem, necháme cca 15 minut nasáknout. Mezitím si rozmixujeme lesní ovoce a nachystáme skleničky, do kterých budeme dezert dávat. Pokud jsme si vyráběli domácí vločkové mléko, je možné zbytkové vločky použít do dezertu jako vrstvu k plnění. Namočené vločky rozmixujeme a přidáme lžíci medu. Pak už jen skládáme jednotlivé vrstvy dle chuti tj. vločky, směs lesního ovoce. Vočky, sušené ovoce, směs lesního ovoce a navrch ozdobíme sušeným ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno