Pažitka
Název:

Voňavé vepřové plátky s rýží


Voňavé vepřové plátky s rýží


Ingredience:
Ingredience:
vepřová pečeně4 plátky
velká cibule4 ks
špek150 - 200 g
rajčatový protlak1 ks (70 g)
hladká mouka1 - 2 lžíce
sladká uzená paprika dle chuti
sušený česnek dle chuti
vývar dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Příloha:
rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes jsem si vyndala vepřové plátky (pečeni). Tradičně jsem na ně koukala a sama nevěděla, co z nich uvařit. Ano, nesmějte se, i já mám každodenní dilema „Co budu dnes vařit?“. Obě děti teď mají období, kdy chtějí neustále „hnědé omáčky“. Takže jsem vymyslela nový receptík, který fakt úžasně voní, nejen po špeku, ale i díky sladké uzené mleté paprice od firmy Jiří Červenka. Děkuji moc za dáreček plný pytlíčků různého koření od Kroketka Kroketková!

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme olej a vhodíme na jemno nakrájenou cibuli. Orestujeme do hněda, poté přidáme pokrájený špek a vložíme připravené vepřové plátky. Dále přidáme sladkou uzenou papriku, sušený česnek, sůl, pepř, protlak a podlijeme vývarem. Necháme dusit do měkka a nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno