Ingredience: | |
vuřty | 8 ks |
loupaná rajčata | 1 plechovka |
velká cibule | 3 ks |
paprika | 3 ks |
česnek | 3 stroužky |
kečup | 3 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
chilli omáčka/chilli paprička | dle chuti |
pivo | 250 ml |
tymián | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
VEČEEŘEEE!!! I když nejsem vůbec žádný pivař, tak tohle jídlo prostě miluji. Ano, jsou to obyčejné "Vuřty na pivě"! Ale nejsou obyčejné, jsou prostě boží! I když to zrovna moc nevypadá, omlouvám se, opravdu jsem se snažila, ale je to vskutku nefotogenické jídlo.
Vuřty oloupeme, nakrojíme je (ale pozor, nedokrojíme až do konce) a do zákrojku vložíme „měsíček“ cibule. Do zapékací misky dáme loupaná rajčata, kečup, sójovou omáčku, sůl, pepř a zalijeme pivem. Lžící vše dobře promícháme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, proužky papriky a tymián (pokud nemáte čerstvý, použijte sušený). Nakonec vložíme připravené vuřty, přikryjeme alobalem a dáme asi na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pak sundáme alobal a pečeme ještě 10 minut.
Podrobné info: