Pažitka
Název:

Vuřty na pivu


Vuřty na pivu


Ingredience:
Ingredience:
vuřty - buřty8 ks
loupaná rajčátka v plechovce1 balení
velké cibule3 ks
paprika3 ks
česnek3 stroužky
kečup3 lžíce
sojová omáčka1 lžíce
chilli omáčka nebo chilli paprička dle chuti
pivo250 ml
tymián dle chuti
pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Víte o mě, že miluji českou klasiku… A tohle jeden z receptů, které prostě patří mezi TOP10. Tomu se nedá odolat.

Vuřty oloupeme, nakrojíme je (ale pozor, nedokrojíme až do konce) a do zákrojku vložíme „měsíček“ cibule. Do zapékací misky dáme loupaná rajčata, kečup, sójovou omáčku, sůl, pepř a zalijeme pivem. Lžící vše dobře promícháme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, proužky papriky a tymián (pokud nemáte čerstvý, použijte sušený). Nakonec vložíme připravené vuřty, přikryjeme alobalem a dáme asi na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pak sundáme alobal a pečeme ještě 10 minut.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno