Ingredience: | |
vuřty - buřty | 8 ks |
loupaná rajčátka v plechovce | 1 balení |
velké cibule | 3 ks |
paprika | 3 ks |
česnek | 3 stroužky |
kečup | 3 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
chilli omáčka nebo chilli paprička | dle chuti |
pivo | 250 ml |
tymián | dle chuti |
pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Víte o mě, že miluji českou klasiku… A tohle jeden z receptů, které prostě patří mezi TOP10. Tomu se nedá odolat.
Vuřty oloupeme, nakrojíme je (ale pozor, nedokrojíme až do konce) a do zákrojku vložíme „měsíček“ cibule. Do zapékací misky dáme loupaná rajčata, kečup, sójovou omáčku, sůl, pepř a zalijeme pivem. Lžící vše dobře promícháme, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, proužky papriky a tymián (pokud nemáte čerstvý, použijte sušený). Nakonec vložíme připravené vuřty, přikryjeme alobalem a dáme asi na 25 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pak sundáme alobal a pečeme ještě 10 minut.
Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem,
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde:
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam
Fotos by: Katalin Sándor
Podrobné info: