Pažitka
Název:

Výborná a rychlá sekaná se sýrem a zeleninou, pečená pod peřinkou z plátků slaniny


Výborná  a rychlá sekaná se sýrem a zeleninou, pečená  pod peřinkou z plátků slaniny


Ingredience:
Ingredience:
slanina10 - 12 tenkých plátků
mleté hovězí maso200 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sypká červená paprika dle chuti
chilli papričky dle chuti
kayenský pepř dle chuti
majoránka dle chuti
česnek2 - 3 stroužky
strouhaný sýr Gouda2 hrnky
nakrájená rajčata2 ks
nakrájená paprika1 ks
sojová omáčka2 lžičky
Postup přípravy:

Viděla jsem  něco podobného na internetu a tak jsem zkusila svou verzi. Je to opravdu chutné, tak to určitě zkuste.

Předehřejeme si nejdříve troubu na 200 stupňů.
Plátky slaniny poskládáme na celé dno formy v pruzích tak, aby plátky uzeniny z větší části přečnívaly formu, aby se pak maso dalo zakrýt.
Mleté okořeněné maso položíme na plátky slaniny ve formě a mokrou rukou jej rozprostřeme po celé formě až na kraje uzeniny.

Posypeme nastrouhaným sýrem (mozzarella nebo gouda). Poklademe maso plátky paprik, rajčat a natí z jarní cibulky. Nakonec plátky slaniny jeden po druhém překlopíme (uzavřeme) po celém obvodu formy na směs masa, sýra a zeleniny. 
V malé misce rozmícháme libovolné koření (nebo sójovou omáčku) s olivovým olejem.
Touto směsín potřeme mašlovačkou koláček připravený do trouby.
Pečeme v rozehřáté troubě na cca 45 minut. 
Jídlo se podává  teplé se salátem nebo s pečiv m(bramborem).

Dá se  jíst i chladné s pečivem nebo jen teplé.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno