Ingredience: | |
slanina | 10 - 12 tenkých plátků |
mleté hovězí maso | 200 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
sypká červená paprika | dle chuti |
chilli papričky | dle chuti |
kayenský pepř | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
česnek | 2 - 3 stroužky |
strouhaný sýr Gouda | 2 hrnky |
nakrájená rajčata | 2 ks |
nakrájená paprika | 1 ks |
sojová omáčka | 2 lžičky |
Viděla jsem něco podobného na internetu a tak jsem zkusila svou verzi. Je to opravdu chutné, tak to určitě zkuste.
Předehřejeme si nejdříve troubu na 200 stupňů.
Plátky slaniny poskládáme na celé dno formy v pruzích tak, aby plátky uzeniny z větší části přečnívaly formu, aby se pak maso dalo zakrýt.
Mleté okořeněné maso položíme na plátky slaniny ve formě a mokrou rukou jej rozprostřeme po celé formě až na kraje uzeniny.
Posypeme nastrouhaným sýrem (mozzarella nebo gouda). Poklademe maso plátky paprik, rajčat a natí z jarní cibulky. Nakonec plátky slaniny jeden po druhém překlopíme (uzavřeme) po celém obvodu formy na směs masa, sýra a zeleniny.
V malé misce rozmícháme libovolné koření (nebo sójovou omáčku) s olivovým olejem.
Touto směsín potřeme mašlovačkou koláček připravený do trouby.
Pečeme v rozehřáté troubě na cca 45 minut.
Jídlo se podává teplé se salátem nebo s pečiv m(bramborem).
Dá se jíst i chladné s pečivem nebo jen teplé.
Podrobné info: