Název:Výborná bez-pracná povidla
Ingredience:
Ingredience: |
švestky | 2 kg |
cukr krupice | 50 g |
ocet | 2 lžíce |
mletá skořice | 1/2 lžičky |
Rum | 4 pol. lžíce |
rozdrcený hřebíček | 3 ks |
Postup přípravy:Tato povidla nemají chybu! Jsou jednoduchá, rychlá, bez míchání, bez vaření a ještě výborná! Takže, kdo je ještě nezkusil, jděte do toho a šup s nimi do trouby!
Švestky umýt, vypeckovat, pokrájet, dát na hluboký plech a pokapat octem.
Plech dát do předehřáté trouby, péci při 250C, bez míchání 25 minut.
Poté troubu otevřít a posypat švestky cca půlkou množství cukru, zase nemíchat a péci 15 minut.
Potom otevřít troubu, posypat druhou půlkou cukru, nemíchat a dát péci ještě na 15 minut.
Vyjmout z trouby plech, přidat skořici, hřebíčky, rum a celé rozmixovat ponorným mixérem.
Tak a jsou výtečná povidla hotová a mohou se plnit do láhví.
Jedná se opravdu o bezpracná povidla, kromě nádobí (které umyje myčka) s tím není žádná velká práce. Zaručuji Vám, že jste nikdy tak dobrá povidla nejedli, jsou vynikající! Dělala jsem z 3kg švestek (toto množství se vešlo na plech) a byly z toho 2 velké a 1 malá sklenice.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno