Pažitka
Název:

Výborné veganské lasagne

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy, bezlepkové, bez palmového oleje


Výborné veganské lasagne


Ingredience:
Ingredience:
veganské lasagne1 balení
Bešamel:
rostlinný olej50 ml
hraška na zahušťování4 lžíce
rostlinné mléko3/4 l
muškátový ořech dle chuti
pepř dle chuti
sůl dle chuti
Rajčatová směs:
velká cibule1 ks
rostlinný olej dle potřeby
česnek2 stroužky
sojový granulát1 balení
oregano dle chuti
grilovací koření dle chuti
pepř dle chuti
sůl dle chuti
bazalka dle chuti
rajčatová passaa500 ml
loupaná rajčata1 plechovka
veganský bezlepkový sýr100 g
Postup přípravy:

Dnes Vám přináším senzační recept na veganské lasagne.

Postup je jednoduchý. Nejprve si připravte bešamel. V hrnci rozehřejte olej, přidejte hrašku, mléko, muškátový ořech, pepř a sůl a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Poté odstavte z plotny.
V pánvi rozehřejte olej na kterém zesklovaťte nakrájenou cibulku a česnek, přilijte rajčata (passatu i loupaná), přisypte granulát, koření a za občasného míchání vařte 15 minut.

Zapékací mísu (mám 20 x 30 cm) vyložte pečícím papírem a položte na něj první vrstvu suchých lasagní. Na lasagne dejte 1/4 rajčatové směsi, 1/4 bešamelu. Následují opět lasagne. Postup opakujte. Poslední vrstvou musí být bešamel. Směs zasypte strouhaným sýrem a dejte péct do předehřáté trouby.
Pečte při 180°C zhruba 45 minut.

Doporučuji nechat lasagne mírně zchladnout, budou se vám lépe servírovat.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno