Pažitka
Název:

Vývar s vajíčkovými knedlíčky


Vývar s vajíčkovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso na polévku nebo kuřecí skelet (na vývar)500 g
větší cibule i se slupkou1 ks
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1/2 ks
celý pepř pár kuliček
nové koření
sůl dle chuti
studená voda2 l
Knedlíčky:
menší cibulka1 ks
vejce4 ks
strouhanka3 - 4 lžíce
bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Silný vývar, který postaví na nohy....

Vývar uděláme klasicky, jak kdo ho dělá, nejlépe kuřecí nebo hovězí maso, cibuli se slupkou, kořenovou zeleninu, pár kuliček pepře a nového koření, sůl. Necháme pomalu táhnout pár hodin, poté slijeme. Čistý vývar zavaříme podle chuti. Toto je s jednou nastrouhanou mrkví a petrželí a vajíčkovými knedlíčky: Na másle orestujeme nadrobno pokrájenou 1 cibulku do zlata, přidáme tři vajíčka a uděláme prostě míchaná vajíčka. Necháme vychladnout. Osolíme, opepříme, přidáme nějaké bylinky, dáme jedno syrové vajíčko a tolik strouhanky, abychom vytvořili těstíčko, ze kterého pak děláme kuličky. Házíme do vroucí polévky a zavařujeme cca 5 minut. Talíř poté posypeme ještě kudrnkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno