Pažitka
Název:

Vývar z morkových kostí podle babičky


Vývar z morkových kostí podle babičky


Ingredience:
Ingredience:
morkové kosti2 ks
voda dle potřeby
řapíkatý celer dle chuti
jarní cibulka dle chuti
mrkev1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kurkuma špetka
celerová nať dle chuti
uvařené flíčky dle potřeby
Postup přípravy:

Vývar z kostí je silný a někdy přijde vhod. Manžel si morek  pak sní s pečivem. Do polévky je možné cokoliv  zavařit (flíčky, nudle, drobení apod.)

Morkové kosti dáme vařit do tlakového hrnce s vodou a zeleninou. Přidáme pokrájený řapíkatý celer a jarní cibulku a povaříme dál. Vývar přecedíme, dochutíme solí, pepřem a kurkumou. Přidáme uvařené flíčky a podáváme s pažitkou nebo s libečkem. Vývar je silný a dobrý. Není třeba dávat už žádná ochucovadla.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno