Ingredience: | |
morkové kosti | 2 ks |
voda | dle potřeby |
řapíkatý celer | dle chuti |
jarní cibulka | dle chuti |
mrkev | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kurkuma | špetka |
celerová nať | dle chuti |
uvařené flíčky | dle potřeby |
Vývar z kostí je silný a někdy přijde vhod. Manžel si morek pak sní s pečivem. Do polévky je možné cokoliv zavařit (flíčky, nudle, drobení apod.)
Morkové kosti dáme vařit do tlakového hrnce s vodou a zeleninou. Přidáme pokrájený řapíkatý celer a jarní cibulku a povaříme dál. Vývar přecedíme, dochutíme solí, pepřem a kurkumou. Přidáme uvařené flíčky a podáváme s pažitkou nebo s libečkem. Vývar je silný a dobrý. Není třeba dávat už žádná ochucovadla.
Podrobné info: