Pažitka
Název:

Zabíjačkový guláš


Zabíjačkový guláš


Ingredience:
Ingredience:
sádlo1 lžíce
slanina (nakrájená na kostičky)100 g
velká cibule3 ks
vepřová plec (nakrájená na kostky)0,5 kg
sladká a pálivá paprika špetka
majoránka špetka
česnek4 stoužky
vepřová játra (nakrájená na kostky)400 gramů
střídka ze 3 krajíců chleba
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Výborná klasika, která potěší. Guláš se u nás doma dělá spíše svátečně. Většinou na něj přijde řada, kdy někde narazím na jeho fotku. Vyzkoušela jsem už nespočet variant tohoto skoro národního pokrmu a nejvíc mi prostě "jede" tato zabíjačková verze s játry

Na rozehřátém sádle opečte slaninu i cibuli dozlatova. V takto připraveném základu orestujte zprudka vepřové maso ze všech stran. Osolte ho, opepřete a zasypte paprikou (jak pálivou, tak sladkou, poměr záleží na vás). Přidejte i majoránku a prolisovaný česnek. Vše velmi krátce osmahněte a podlijte vývarem nebo vodou (ideálně samozřejmě vývarem), tak aby bylo maso téměř ponořené. Duste pod pokličkou tak dlouho, dokud maso nezměkne.

V tuto chvíli přidejte nakrájená játra a guláš zahustěte rozmixovanými (nebo rozdrobenými) střídkami chleba. Bude-li třeba, ještě trochu podlijte a duste, dokud i játra nezměknou. Hotový guláš ještě dochuťte a podávejte s cibulí a třeba se slaninovými plackami

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno