Pažitka
Název:

Zadělávané kedlubny s vepřovým masem a bramborem


Zadělávané kedlubny s vepřovým masem a bramborem


Ingredience:
Ingredience:
kotleta2 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
sádlo1 lžíce
malá cibule1 ks
Na zelí:
slanina100 g
cibule1 ks
máslo1 lžíce
kedlubna450 g
sůl1 špetka
pepř1 špetka
kmín1 špetka
smetana100 ml
citronová šťáva1 lžíce
Postup přípravy:

Obyčejné, ale velmi chutné jídlo. Kedlubnové zelí k masu, je u nás vždy velmi vítanou lahůdkou. 

Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a vložíme maso. Z obou stran opékáme do měkka a podlijeme vývarem z kostí.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a máslo a orestujeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, osolíme, opepříme, pokmínujeme a orestujeme. Přilijeme smetanu a krátce podusíme. Dochutíme troškou citronové šťávy.

Podáváme s bramborem.
 



Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno