Ingredience: | |
zaječí zadní běhy | 2 ks |
zaječí přední běhy | 2 ks |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
menší celer | 1/2 ks |
cibule | 2 ks |
cukr | 3 lžíce |
červené víno | 2 dcl |
rum | pár lžic |
nové koření | dle chuti |
bobkový list | 1 ks |
celý černý pepř | dle chuti |
jalovec | dle chuti |
sůl | dle chuti |
rozmrýn | dle chuti |
tymián | dle chuti |
povidla | 2 lžíce |
rajčatový protlak | 3 lžíce |
Tak i u mne přišlo na zvěřinu. Nikdy jsem ji neměla a říkala jsem si, že když už jsem šla do toho, že budu fotit jídlo, tak by zrovna zvěřina neměla chybět na talíři. Do noty mi přihrála kamarádka, která fotí lov zvěře. Přinesla mi slíbeného zajíce a kus kančí kýty za to, že si u mne pochutnala na lososovi. Takže hned jsem si vyzkoušela pár nových receptíků.
Nejprve si maso naložíme aspoň den dopředu do marinády z oleje, soli, pepře a bylinek. Připravíme si větší kastrol a rozehřejeme olej. Na něm zprudka osmahneme maso ze všech stran. Zalijeme vínem a necháme zredukovat. Poté maso vyjmeme a přidáme na různě velké a šikmě nakrájené kostky zeleniny. Zeleninu restujeme spolu s větvičkami rozmarýnu a tymiánu asi 10 minut. Pak přidáme cibuli na kostky, povidla, protlak a cukr. Pokapeme rumem a restujeme. Vložíme zpět maso a zalijeme vývarem, aby maso bylo pod hladinou. Vaříme do měkka. Omáčka se moc už nemusí zahušťovat, je to dost husté, ale záleží kolik, kdo chce omáčky, tak se přilije vývar a zahustí perníkem. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s bramborovými knedlíky, lokši nebo bramborovými plackami.
Podrobné info: