Pažitka
Název:

Základní recept na ovesnou kaši


Základní recept na ovesnou kaši


Ingredience:
Ingredience:
jemné ovesné vločky1/2 hrnku
mléko nebo voda dle potřeby
oříšky dle chuti
sušené plody dle chuti
čerstvé ovoce dle chuti
javorový či datlový sirup, nebo med dle chuti
Postup přípravy:

Tuhle dobrotu si dávám několikrát do týdne, a tak si i tady logicky musela vydobýt své místo. Kouzlo obyčejné ovesné kaše poslední dobou objevuje čím dál víc lidí. 

Já na ní oceňuji, kolik vám dá ráno energie, kolik díky ní můžete načerpat vitamínů a superlátek a navíc když si ji dám, už nemám takovou potřebu mlsat.

Pokud máte ráno čas, kaši si klasicky uvařte. Do menšího hrnce dejte vločky, zalijte vodou a na střední teplotě pár minut povařte. Pokud si připravujete kaši až v práci, stačí kaši zalít vroucí vodou a zamíchat, případně můžete po chvíli trochu vody doplnit a opět zamíchat, aby byla kaše jemnější. Já kaši vařím rovnou i s oříšky a sušenými plody, jako jsou goji nebo moruše, aby vše nabobtnalo a propojilo se. Kaši doslaďte dle chuti, buď javorovým a datlovým sirupem, nebo medem. Dozdobte čerstvým ovocem. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno