Pažitka
Název:

Zákusek se zakysanou smetanou


Zákusek se zakysanou smetanou


Ingredience:
Těsto:
prášek do pečiva1 balíček
cukr krupice200 g
voda100 ml
olej200 ml
kakao2 lžíce
vejce3 ks
hladká mouka150 g
Krém:
zakysaná smetana2 kelímky
pomazánkové máslo2 kelímky
smetana ke šlehání1 - 2 kelímky
cukr dle chuti
rum dle chuti
Na ozdobu:
hořká čokoláda2 balíčky
Postup přípravy:

Nadýchaný dezert s lehkým krémem ze zakysané smetany a pomazánkového másla ozdobený hořkou čokoládou.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 
Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. 
Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. 
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. 
Upečený korpus necháme vychladit. 
Zakysanou krémovitou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. 
Podle chuti přidáme cukr, rum. 
Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. 
Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. 
Zákusek ze zakysanou smetanou dáme do ledničky vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vaření a pečení s radostí Komárková

    zavřít okno