Pažitka
Název:

Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem

vegetariánský recept


Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
bílý chléb (bageta nebo ciabatta) dle potřeby
žampiony250 g
ricotta250 g
česnek2 stroužky
parmazán dle potřeby
přepuštěné máslo dle potřeby
čerstvý tymián dle chuti
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Zhruba před měsícem mě oslovila redaktorka časopisu Blesk pro ženy s nabídkou na publikování mého receptu v časopise. Podmínka byla vytvořit nějaký pokrm s houbami. Těch mám na blogu málo a proto jsem začala uvažovat, co bych připravila. Už jako malá jsem ráda chodila na houby a moje vášeň mi zůstala dodnes. Miluji žampiony a proto byly moje jasná volba. Žampiony jsou navíc úžasné v tom, že si je můžete připravit v jakoukoliv roční dobu. Bruschetta je skvělá jako předkrm před hlavním jídlem a vůně tymiánu Vás naladí na další chod.

Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme. Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem. Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno