Ingredience: | |
bílý chléb (bageta nebo ciabatta) | dle potřeby |
žampiony | 250 g |
ricotta | 250 g |
česnek | 2 stroužky |
parmazán | dle potřeby |
přepuštěné máslo | dle potřeby |
čerstvý tymián | dle chuti |
hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
Zhruba před měsícem mě oslovila redaktorka časopisu Blesk pro ženy s nabídkou na publikování mého receptu v časopise. Podmínka byla vytvořit nějaký pokrm s houbami. Těch mám na blogu málo a proto jsem začala uvažovat, co bych připravila. Už jako malá jsem ráda chodila na houby a moje vášeň mi zůstala dodnes. Miluji žampiony a proto byly moje jasná volba. Žampiony jsou navíc úžasné v tom, že si je můžete připravit v jakoukoliv roční dobu. Bruschetta je skvělá jako předkrm před hlavním jídlem a vůně tymiánu Vás naladí na další chod.
Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme. Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem. Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé.
Podrobné info: