Pažitka
Název:

Žampionová omáčka se sojovými nudličkami a rýží

vegetariánský recept


Žampionová omáčka se sojovými nudličkami a rýží


Ingredience:
Ingredience:
sojové nudličky50 g
žampiony hnědé250 g
zeleninový bujón1,5 kostky
hladká mouka2 lžíce
oleje1 lžíce
sůl1 špetka
pepř1 špetka
kmín mletý1 lžička
zeleninový vývar600 ml
ovesná smetana100 ml
rýže1 bal
Postup přípravy:

Úplně jsem vám sem zapomněla přidat recept na tuhle rychlou a superjednoduchou žampionovou omáčku, se sójovými nudličkami. Jak se říká, lepší pozdě než nikdy. Takže ji tu máme. 


Sójové nudličky uvaříte podle návodu ve vodě s bujóny a vymačkáte přebytečnou vodu.
Žampiony oloupete a nakrájíte na slabší plátky, které osolíte a posypete pepřem a kmínem. Potom žampiony opečete dohněda na rozpáleném oleji .
Když jsou žampiony opečené, dáte je v pánvi na kraj a ve zbytku pánve rozmícháte v oleji mouku a necháte zasmažit.
Vše zalijete vývarem, důkladně zamícháte a přivedete k varu. Necháte vařit asi 10 minut a zalijete smetanou.
Opět necháte krátce probublat, přidáte nudličky a můžete podávat.

Nejlépe se hodí k rýži, ale super jsou k ní i hranolky.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno