Pažitka
Název:

Žampionovo-pórkový paprikáš

vegetariánský recept


Žampionovo-pórkový paprikáš


Ingredience:
Ingredience:
žampiony250 g
pórek1 ks
smetana ke šlehání1 kelímek
žitná hladká mouka1 lžíce
sladká paprika špetka
olej/máslo trochu
sůl špetka
pepř špetka
zeleninové koření dle chuti
Postup přípravy:

To takhle muž přiveze knedlíka a mluví o nějakém paprikáši, který jsem snad ani nikdy nejedla. Vygooglila jsem, že v základu se dusí maso, haha. Takže jsem se inspirovala veggie verzemi a podusila pórek a žampiony. No a muž chtěl za pár dní další nášup!

Pórek nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.
Pórek osmahneme, po chvíli přisypáváme sladkou papriku, koření a nakonec žampiony. Podlijeme vodou a dusíme, dokud žampiony nezměknou.
Mouku rozmícháme ve smetaně a přilejeme do vzniklé omáčky.
Pár minut ještě povaříme a můžeme doladit sladkou paprikou.
Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno