Ingredience: | |
žampiony | 300 g |
máslo | 10 g |
cibule | 1 ks |
zeleninový vývar | 750 ml |
Cottage sýr | 150 g |
syrová brambora | 1 ks |
rostlinná smetana | 3 lžíce |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
Miluji zeleninové krémy, ale smetana v nich není zrovna to, co bych vyhledávala, a tak jsem místo smetany použila cottage sýr a smetanu pouze na dozdobení.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi si rozpustíme máslo, zesklovatíme jemně nasekanou cibulku, přidáme žampiony a orestujeme dozlatova (pár hotových žampionů si dáme stranou na dozdobení).
Nyní můžete zvolit jeden ze 2 dalších kroků:
1) Pokud vám nevadí ,,hrudky“ v cottage sýru, tak žampiony rozmixujte ve vývaru, propasírujte a teprve poté vmíchejte sýr.
2) Jestliže chcete krém dokonale hladký, rozmixujte i se sýrem a poté propasírujte. Propasírovanou polévku vrátíme na sporák a přidáme syrovou jemně nastrouhanou bramboru.
Vaříme zhruba 25-30min, brambora se při vaření rozpadne a krém nám krásně zahustí bez použití mouky nebo jíšky.
Doboru chuť!