Pažitka
Název:

Žampiony plněné na pánvičce dušené


Žampiony plněné na pánvičce dušené


Ingredience:
Ingredience:
velké žampiony8 ks
Niva100 g
Eidam50 g
slanina50 g
olej1 lžíce
nakrájené lístky petržele2 lžíce
menší cibule1 ks
máslo1 silnější plátek
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Dále budeme potřebovat:
olej1 lžíce
máslo1 silnější plátek
malá cibule1 ks
malá mrkev1 ks
zeleninový vývar nebo voda150 ml
Postup přípravy:

Máte rádi plněné žampiony?

Když je teplé počasí, honí Vás mlsná a nechcete zapínat troubu, můžete naplněné kloboučky udělat i na sporáku na pánvičce pod pokličkou.

Žampiony sloupneme, nožky a dužinu pomocí kávové lžičky vydlabeme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme orestovat do pánve s rozehřátým olejem. 
Přidáme nakrájenou žampionovou dužinu, nakrájenou petrželku a zlehka opepříme. Podlijeme 50ml vody, promícháme, 5minut slabým varem dusíme a pak necháme malinko vystydnout.
Přidáme nastrouhané sýry a promícháme.
Do každého žampionového kloboučku dáme kousek másla, osolíme a naplníme připravenou směsí.
Ve druhé větší pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme na céčka nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev.
Na takto připravený základ položíme naplněné žampiony, podlijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.
Na mírném plameni dusíme 15minut. Podle potřeby dochutíme a podáváme s bramborovou kaší, přelité vydušenou šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno