Ingredience: | |
žampiony | 500 g |
niva | 150 g |
kvalitní anglická slanina | 300 g |
Předem dnešního receptu varuji, že fotky dnes tedy nic moc! Focena narychlo, večer. Protože byla chuť na něco geniálně dobrého.
Potřebujete kontaktní gril a půl je hotovo. Já mám doma už pár let TEFAL Optigrill a jsem velice spokojená.
Nám se tyhle žampiony osvědčily jako výborná večeře, se sklenkou vína. Ale je na vás, jestli je vyzkoušíte třeba i na oběd. Naplnili jsme je nivou. Výborné budou však i s jiným sýrem.
Vybírejte raději drobnější žampiony. Vypadají lépe a jsou to takové "jednohubky".
Žampionům oloupejte hlavičky a odlomte nožičky. Ty si můžete schovat na nějaké další jídlo. Třeba na skvělou polévku.
Každou hlavičku naplňte kouskem nivy. Omotejte slaninou. Pěkně pořádně!
Žampiony zabalené ve slanině naskládejte na kontaktní gril. Přiklopte a nechejte grilovat. Bude to trvat asi sedm minut. Záleží na velikosti hlaviček.
Hotovo, sklenku vína a krásný večer může začít.
Dobrou chuť přeje Elly.
Podrobné info: