Pažitka
Název:

Zapečená bramborová kaše se sušenými rajčátky a mozzarellou, bazalkový losos


Zapečená bramborová kaše se sušenými rajčátky a mozzarellou, bazalkový losos


Ingredience:
Zapečená bramborová kaše:
brambory750 g
máslo dle potřeby
mléko dle potřeby
sůl dle chuti
vejce1 ks
mozzarella1 ks
sušená rajčata50 g
pesto z medvědího česneku2 lžičky
Losos:
větší filety z lososa2 ks
čerstvá bazalka velká hrst
citronová šťáva1 lžíce
olivový olej2 lžíce
citronový pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnešní oběd byl opravdu chuťovým překvapením. Je to nejen tip, jak lze využít zbylou bramborovou kaši, ale i jak obměnit ohrané přílohy. My jsme si tedy moc pochutnali.

Nejdříve si připravíme marinádu na lososa a to tak, že nasekáme čerstvou bazalku, smícháme jí s olejem, citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Filety umístíme do zapékací nádoby, potřeme bazalkovou marinádou a necháme odpočívat v chladu alespoň půl hodiny. Hotovou bramborovou kaši smícháme s vejcem, nastrouhanou mozzarellou a nakrájenými sušenými rajčátky. Přidáme pesto z medvědího česneku a dobře rozmícháme. Rozprostřeme do vymazaného pekáčku a dáme zapéct do trouby na 190 stupňů asi 30 minut (dozlatova). Když už se nám kaše zapéká asi 15 minut, přidáme k ní druhý pekáček s lososem a společně ještě pečeme asi 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno