Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
vařená červená quinoa | 200 g |
malá brokolice | 1 ks |
bílá cibule | 2 ks |
Mahá koření | 1,5 lžičky |
baby grilovací koření RAMRAM | 1 lžička |
pŕek | 40 g |
brambory | 4 ks |
Nás prostě ta zapečená zelenina baví a dnes jsme si teda šmákli. Odpoledne potřebujeme pracovat na zahradě, takže nic těžkého a tudíž jsme si udělali lehký oběd. No a teď hurá ven za sluníčkem.
Brokolici uvaříme v páře a po uvaření ji vložíme do studené vody, vyjmeme a necháme okapat. Mezitím si uvaříme quinou, kterou propláchneme, zalijeme vodou a vaříme přibližně 15 minut. Na Ghí orestujeme pokrájenou bílou cibuli společně s Mahá kořením. Dno zapékací mísy potřeme Ghíčkem a vyplníme jej tenkými plátky brambor, osolíme. Na vrstvu brambor nandáme směs, kterou jsme si připravili. Smícháme společně uvařenou quinou, brokolici, orestovanou cibulku, přidáme sůl, baby grilovací koření a pokrájený pórek, zamícháme a nandáme na brambory a uzavřeme opět vrstvou pokrájených brambor, které opět osolíme. Pečeme přiklopené v troubě přibližně 30 minut, ozdobíme bazalkou. Podáváme s nakládanými papričkami nebo okurkami.
Podrobné info: