Pažitka
Název:

Zapečená brokolice s quinoou, cibulkou, bramborem, pórkem s MAHÁ a grilovacím kořením

bez lepku, BKM, vegetariánské


Zapečená brokolice s quinoou, cibulkou, bramborem, pórkem s MAHÁ a grilovacím kořením


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
vařená červená quinoa200 g
malá brokolice1 ks
bílá cibule2 ks
Mahá koření1,5 lžičky
baby grilovací koření RAMRAM1 lžička
pŕek40 g
brambory4 ks
Postup přípravy:

Nás prostě ta zapečená zelenina baví a dnes jsme si teda šmákli. Odpoledne potřebujeme pracovat na zahradě, takže nic těžkého a tudíž jsme si udělali lehký oběd. No a teď hurá ven za sluníčkem.

Brokolici uvaříme v páře a po uvaření ji vložíme do studené vody, vyjmeme a necháme okapat. Mezitím si uvaříme quinou, kterou propláchneme, zalijeme vodou a vaříme přibližně 15 minut. Na Ghí orestujeme pokrájenou bílou cibuli společně s Mahá kořením. Dno zapékací mísy potřeme Ghíčkem a vyplníme jej tenkými plátky brambor, osolíme. Na vrstvu brambor nandáme směs, kterou jsme si připravili. Smícháme společně uvařenou quinou, brokolici, orestovanou cibulku, přidáme sůl, baby grilovací koření a pokrájený pórek, zamícháme a nandáme na brambory a uzavřeme opět vrstvou pokrájených brambor, které opět osolíme. Pečeme přiklopené v troubě přibližně 30 minut, ozdobíme bazalkou. Podáváme s nakládanými papričkami nebo okurkami.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno