Pažitka
Název:

Zapečená brokolice se zeleninou a jáhličkami na Českém Ghí

vegetariánský recept


Zapečená brokolice se zeleninou a jáhličkami na Českém Ghí


Ingredience:
Ingredience:
brokolice250 g
bílá cibule160 g
bílá kulatá ředkev2 ks
mrkev3 ks
vařené jáhly6 lžic
himalájská sůl dle chuti
petrželková nať dle chuti
vejce3 ks
České Ghíčko dle potřeby
Postup přípravy:

Brokolice, brokolice a zase brokolice. Máme ji prostě rádi a opět se nám jí sešlo v lednici nějak moc. Procházela jsem se po bytě a přemýšlela jsem, co s ní provedu. Polévku jsem už měla v hlavě poskládanou a na sporák se mi už téměř nic nevešlo. Řekla jsem si, že si uvolním ruce a uděláme si rychlovku v troubě.

Do vody si dáme vařit na 5 minut brokolici, kterou dáme pro zachování barvy po uvaření hned do studené vody. Mezitím si orestujeme na Českém Ghí bílou cibuli. Očistíme a pokrájíme ostatní zeleninu a dáme do zapékací mísy, přidáme 6 lžic vařených jáhel, pokrájenou petrželovou nať, orestovanou cibulku a uvařenou brokolici, osolíme. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme rozkvrdlané, lehce osolené vajíčko, které ještě zapečeme. 
Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, dejte na ni alobal ať se zelenina nevysuší. Vejce již zapékáme bez překrytí.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno