Pažitka
Název:

Zapečená červená čočka


Zapečená červená čočka


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka300 g
cibule1 ks
řapíkatý celercca 8 stonků
vajíčko4 ks
olivový olej1 lžíce
mozzarella1 balení
koření Garam Masala1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Tak schválně, kdo z Vás ještě nikdy neochutnal červenou čočku? Pokud jste ji nikdy nezkusili, doporučuji to napravit a uvařit si třeba zrovna tuhle zapečenou. Červená čočka se stala v posledních letech velkým hitem. Nemusí se předem namáčet a je uvařená za chviličku. 

Navíc obsahuje spoustu rostlinných bílkovin, železa a kyseliny listové. Nejčastěji se vaří v Indii, kde se z ní připravuje tradiční pokrm zvaný dahl, tedy kořeněná čočková kaše. Tak co, vyzkoušíte?

Červenou čočku nasypeme do vroucí osolené vody a necháme vařit cca 3 minuty. Jakmile je čočka uvařená, zcedíme přebytečnou vodu. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky spolu s nakrájeným řapíkatým celerem. Po osmahnutí smícháme zeleninu s čočkou, ochutíme kořením a vše vsypeme do olejem vymazaného pekáčku. Zalijeme rozšlehanými vejci, poklademe plátky mozzarelly a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno