Pažitka
Název:

Zapečená hovězí omáčka s kořenovou zeleninou, červenou řepou, cibulí, česnekem s batátovo-bramborovým pyré

bez BKM, lepku, vajec


Zapečená hovězí omáčka s kořenovou zeleninou, červenou řepou, cibulí, česnekem s batátovo-bramborovým pyré


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso, zadní - ořech400 g
České Ghíčko Bio dle potřeby
bílá cibule1 ks
jarní cibule2 ks
mrkev3 ks
červená řepa1 ks
česnek1 stroužek
mletý kmín dle chuti
himalájská sůl dle chuti
voda dle potřeby
Pyré:
brambora1 ks
batáty2 ks
sůl dle chuti
České Ghíčko dle potřeby
mandlové mléko dle potřeby
Postup přípravy:

Velmi jednoduchá, rychlá zapečená směs, která u nás slavila velký úspěch. I na velmi jednoduchých jídlech se dá skvěle pochutnat a nemusíte se při jejich přípravě vůbec namáhat, trouba se postará o jedinečnou chuť a vy se můžete věnovat úplně jiným činnostem.

Hovězí maso očistíme, pokrájíme na kostky, vložíme do zapékací mísy, přidáme pokrájenou bílou cibuli, jarní cibulky, mrkev, očištěnou, na malé kousky pokrájenou červenou řepu, prolisovaný česnek. Celou směs masa, zeleniny a koření zamícháme, zalijeme vodou, osolíme a pokmínujeme. Na vrch přidáme kousek Ghí, přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme do změknutí masa a zeleniny, přibližně 3 hodiny. Během pečení podléváme vodou a občas zamícháme.
Podáváme s kousky zeleniny, případně maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme v hladkou omáčku. 
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila krém připravený z batátů a brambor.
Brambory a batáty očistíme, nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do změknutí. Když jsou batáty s bramborami měkké, rozmačkáme je, přidáme Ghí, mandlové mléko a rozmixujeme do hladkého pyré, v případě potřeby dle chuti dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno