Pažitka
Název:

Zapečená kapusta se zeleninou, jáhličkami, šmakounem, mandlovým mlékem a Ghí

vegetariánský recept


Zapečená kapusta se zeleninou, jáhličkami, šmakounem, mandlovým mlékem a Ghí


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
jáhly100 g
cibule2 ks
mrkev4 ks
pórek60 g
růžičková kapusta350 g
přírodní Šmakoun100 g
mandlové mléko Provamel150 ml
česnek1 stroužek
himalájská sůl dle chuti
petrželka na ozdobení
Postup přípravy:

Také máte občas dny, kdy se vám nechce nic dělat? A nebo se chcete prostě věnovat něčemu jinému? Tak já takový den dnes měla. Dnes jen rychlovka v troubě.

Uvaříme kapustu do změknutí, dáme do studené vody, aby si zachovala barvu. Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli. Uvaříme si jáhly, které smícháme s částí orestované cibulky a směs dáme na dno zapékací mísy. Pokrájíme si mrkev, pórek, smícháme s kapustou, zbylou cibulkou a přidáme do zapékací mísy. Přiklopíme víkem, nebo alobalem. Pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Ke konci zalijeme směsí mandlového mléka, které jsme osolili a přidali do něj prolisovaný stroužek česneku, krátce zapečeme a na konec přidáme nastrouhaného Šmakouna a rovněž krátce zapečeme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno