Ingredience: | |
ovesné vločky | 100 g |
ricotta | 100 g |
mléko (může být i rostlinné) | 200 ml |
vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
italské bylinky | dle chuti |
tuk | na vymazání formy |
Na dozdobení: | |
sušená rajčata | cca 6 ks |
olivy | cca 10 ks |
šunka nebo slanina | 3 plátky |
špenát, rukola, křepelčí vajíčka, rajčata, červená cibule... | dle chuti |
Jestli chci prý mít recept na obalu vloček, musím vymyslet něco originálního. Takže kaše slaná a rovnou zapečená. A jako bonus navíc moc dobrá! Originálněji už to asi neumím.
Vločky smíchejte s rozšlehaným vejcem, ricottou a mlékem a vytvořte hmotu podobnou kaši. Přidejte koření, osolte, a dolaďte nasekanými sušenými rajčaty, olivami, šunkou nebo čímkoliv dalším, co vám přijde k chuti. Přelijte do vymazané zapékací misky a zapečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 15 minut Podávejte nejlépe ještě teplé.
Dětská specifika: