Pažitka
Název:

Zapečená pohanka se žampiony a mozzarellou

vegetariánský recept


Zapečená pohanka se žampiony a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
pohanka1 hrnek
větší cibule1 ks
česnek2 stroužky
kapie100 g
žampiony250 g
mozzarella2 ks
čerstvá majoránka dle chuti
drcený kmín dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Salát:
mrkev3 ks
citronová šťáva dle chuti
datlový sirup dle chuti
Postup přípravy:

Dlouho jsem pohanku nevařila a dnes na ní dostala ohromnou chuť. V lednici jsem našla žampiony, mozzarellu a žampiony. Česnek a cibule se u nás najdou vždycky, takže jsem se mohla dát do vaření. Pohanka je po upečení hezky měkká a občas tam i nějaké to zrnko křupne. Mňam!

Pohanku přesypte do misky a zalijte vroucí vodou, nechte zhruba 5 minut odstát. Vodu slijte a nechte ji vykapat. Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj orestovat cibuli pokrájenou na půl kolečka a česnek na plátky. Když cibule zezlátne, přidejte oloupané a nalámané žampiony a společně opékejte. Osolte, přidejte asi dvě špetky drceného kmínu. Přidejte kapii na malé čtverečky. Přisypte pohanku a nechte spojit. Přendejte do zapékací misky a mírně podlijte vodou nebo vývarem. Misku přiklopte víkem a pečte v rozpálené troubě na 200°C 20 minut. Asi pět minut před koncem odklopte víko a na pohanku položte rozkrájenou mozzarellu na plátky, nechte zapéct. Servírujte s čerstvou majoránkou a mrkvovým salátem.

Salát:
Mrkev nastrouhejte najemno a smíchejte s citronovou šťávou a datlovým sirupem, důkladně promíchejte.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno