Pažitka
Název:

Zapečená polenta s cherry rajčátky a balkánským sýrem

vegetariánský recept


Zapečená polenta s cherry rajčátky a balkánským sýrem


Ingredience:
Ingredience:
instantní polenta150 g
zeleninový vývar450 ml
cherry rajčátka1 keřík
olivový olej2 lžíce
balkánský sýr (na strouhání) kus
sušená bazalka hrstka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Co je to polenta už jsem Vám popisovala na mém blogu. Tehdy jsem pekla polentu na sladko. Dnes mám pro Vás recept na polentu zapečenou, ale tentokrát to bude slaná varianta. Polentová kaše je velmi snadná na přípravu a proto Vám vaření nezabere moc času. Já jsem na zapečení zvolila rajčátka a bylinky. Vy si ji ale můžete udělat s čímkoliv, co máte rádi.

Zeleninový vývar přivedeme k varu a vsypeme do něho polentu. Za stálého míchání vaříme, dokud se z polenty nestane hustá kaše. Vmícháme olej a polentu rozetřeme v tenké vrstvě na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Doporučuji pečící papír ještě trošku namazat olejem. Na polentu poté naskládáme nakrájená cherry rajčátka, posypeme bazalkou, nastrouhaným balkánským sýrem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno