Pažitka
Název:

Zapečená quinoa dvou barev s restovanou cibulkou na Ghí a mix zeleniny

vegetariánský recept


Zapečená quinoa dvou barev s restovanou cibulkou na Ghí a mix zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko bio dle potřeby
červená quinoa30 g
světlá quinoa30 g
mix mražené zeleniny Bonduelle - brokolice, květák, mrkev dle chuti
větší mrkev1 ks
pórek30 g
cibule1 ks
mletý kmín dle chuti
himalájská růžová sůl dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Nic fotogenického, ale moc velká dobrota. Původně jsem recept neplánovala, ale když jsem ochutnala, moje chuťové pohárky zaplesaly a nebyla jsem jediná. I náš malý masožrout snědl plnou mističku a ani se tentokrát nedožadoval masa jako je tomu jiné dny.

Quinou propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit na přibližně 15-20 minut, nejlépe když se nám povede odvařit veškerou vodu, pokud ne, tak quinou scedíme. Zapékací mísu vytřeme Ghíčkem, přidáme uvařenou quinou, mix mražené zeleniny. Jelikož bylo v sáčku se zeleninou málo mrkve, tak jsem si ještě mrkvičku očistila, rozkrájela na kostičky a přidala do zapékací mísy, společně s lehce na Ghí orestovanou cibulkou. Nakonec jsem přisypala mletý kmín, osolila, vše důkladně zamíchala, přiklopila a dala zapéct do rozehřáté trouby na 180°C, pekla jsem do změknutí zeleniny, přibližně 15-20 minut a pak jsem si jen na talíři tu dobrotu v klidu nerušeně vychutnala.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno