Ingredience: | |
České Ghíčko bio | dle potřeby |
červená quinoa | 30 g |
světlá quinoa | 30 g |
mix mražené zeleniny Bonduelle - brokolice, květák, mrkev | dle chuti |
větší mrkev | 1 ks |
pórek | 30 g |
cibule | 1 ks |
mletý kmín | dle chuti |
himalájská růžová sůl | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Nic fotogenického, ale moc velká dobrota. Původně jsem recept neplánovala, ale když jsem ochutnala, moje chuťové pohárky zaplesaly a nebyla jsem jediná. I náš malý masožrout snědl plnou mističku a ani se tentokrát nedožadoval masa jako je tomu jiné dny.
Quinou propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit na přibližně 15-20 minut, nejlépe když se nám povede odvařit veškerou vodu, pokud ne, tak quinou scedíme. Zapékací mísu vytřeme Ghíčkem, přidáme uvařenou quinou, mix mražené zeleniny. Jelikož bylo v sáčku se zeleninou málo mrkve, tak jsem si ještě mrkvičku očistila, rozkrájela na kostičky a přidala do zapékací mísy, společně s lehce na Ghí orestovanou cibulkou. Nakonec jsem přisypala mletý kmín, osolila, vše důkladně zamíchala, přiklopila a dala zapéct do rozehřáté trouby na 180°C, pekla jsem do změknutí zeleniny, přibližně 15-20 minut a pak jsem si jen na talíři tu dobrotu v klidu nerušeně vychutnala.
Podrobné info: