Pažitka
Název:

Zapečená quinoa se zeleninou s restovaným kuřecím masíčkem a salátem z červené řepy


Zapečená quinoa se zeleninou s restovaným kuřecím masíčkem a salátem z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
červená quinoa80 g
malý květák1 ks
kuřecí prsní řízky2 ks
šalotka4 ks
sojová omáčka1 lžíce
worcester1 lžička
lahůdková maďarská paprika dle chuti
česnek1,5 stroužků
olivový olej dle potřeby
Salát:
větší červená řepa6 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
umeocet dle chuti
šalotka1 ks
bílý jogurt hollandia1 kelímek
Postup přípravy:

No tak jsme se s tatínkem špatně domluvili a sešly se nám doma tři květáky.
Nejdřív jsem chtěla udělat mozeček, ale pak jsem si řekla, že zkusím změnu a vyplatila se. Je to luxusní.

Uvaříme si zvlášť quinou poměr vody/quinoa 2:1. Po uvaření přiklopíme a necháme vsáknout přebytečnou vodu. 
Vysypeme do zapékací mísy.
Květák si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře, přidáme do zapékací mísy.

Orestujeme si na olivovém oleji šalotku, přidáme do zapékací mísy. 
Na výpeku z šalotky orestujeme kuřecí maso, osolíme, přidáme maďarskou lahůdkovou papriku, sojovou a worcestrovou omáčku, zamícháme a přidáme do zapékací mísy k ostatním surovinám. Přidáme prolisovaný česnek a vše smícháme, opepříme, dosolíme dle chuti a dáme zapéct. 
Pečeme 20 minut na 150-180°C.

Salát:

Omyjeme červenou řepu, zabalíme do alobalu a pečeme na 220°C cca 45 minut. Vyzkoušíme vidličkou, zda je měkká.

Po vychladnutí nastrouháme na jemno,dochutíme dle vlastní chuti - osolíme, opepříme, přidáme jogurt a umeocet.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno