Ingredience: | |
červená quinoa | 80 g |
malý květák | 1 ks |
kuřecí prsní řízky | 2 ks |
šalotka | 4 ks |
sojová omáčka | 1 lžíce |
worcester | 1 lžička |
lahůdková maďarská paprika | dle chuti |
česnek | 1,5 stroužků |
olivový olej | dle potřeby |
Salát: | |
větší červená řepa | 6 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
umeocet | dle chuti |
šalotka | 1 ks |
bílý jogurt hollandia | 1 kelímek |
No tak jsme se s tatínkem špatně domluvili a sešly se nám doma tři květáky.
Nejdřív jsem chtěla udělat mozeček, ale pak jsem si řekla, že zkusím změnu a vyplatila se. Je to luxusní.
Uvaříme si zvlášť quinou poměr vody/quinoa 2:1. Po uvaření přiklopíme a necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Vysypeme do zapékací mísy.
Květák si rozebereme na růžičky a uvaříme v páře, přidáme do zapékací mísy.
Orestujeme si na olivovém oleji šalotku, přidáme do zapékací mísy.
Na výpeku z šalotky orestujeme kuřecí maso, osolíme, přidáme maďarskou lahůdkovou papriku, sojovou a worcestrovou omáčku, zamícháme a přidáme do zapékací mísy k ostatním surovinám. Přidáme prolisovaný česnek a vše smícháme, opepříme, dosolíme dle chuti a dáme zapéct.
Pečeme 20 minut na 150-180°C.
Salát:
Omyjeme červenou řepu, zabalíme do alobalu a pečeme na 220°C cca 45 minut. Vyzkoušíme vidličkou, zda je měkká.
Po vychladnutí nastrouháme na jemno,dochutíme dle vlastní chuti - osolíme, opepříme, přidáme jogurt a umeocet.
Podrobné info: