Ingredience: | |
větší rajčata | 4 - 6 ks |
barevná paprika | 1 ks |
pórek | kousek |
cibule | 1 ks |
česnek | dle chuti |
vařená rýže | 1 hrnek |
koření Bolognese | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olej | trochu |
máslo | kousek |
balkánský sýr | dle potřeby |
Vzpomínka na dovolené v Řecku....
Toto jídlo jsem poprvé ochutnala u mámy. Je to pro ni taková vzpomínka na překrásné dovolené v jejím milovaném Řecku. Pokaždé si recept trošku poupravím a vždy si moc pochutnám.
Z rajčat ukrojíme vršky a opatrně vydlabeme vnitřky a schováme vedle.
Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme pórek a nakrájený česnek. Orestujeme, a když česnek začne vonět a chytat zlatavou barvu přidáme nakrájenou papriku. Chviličku necháme a přidáme koření bolognese dle chuti. Přidáme vydlabané vnitřky rajčat a podusíme. Pokud mají rajčata málo šťávy, můžeme lehounce zastříknout vodou. Přidáme vařenou rýži, promícháme a prohřejeme. Nakonec můžeme vmíchat kousíček studeného másla. Naplníme do rajčat a přendáme do zapékací misky. Posypeme rozdrobeným balkánem, trochu podlijeme a zapečeme.