Ingredience: | |
České Ghíčko | 5 lžic |
brokolice bez košťálu | 150 g |
mrkev | 4 - 5 ks |
petržel | 1 ks |
himalájská sůl | dle chuti |
hrášek | 2 hrsti |
malé brambory | 3 ks |
česnek | 1 stroužek |
velká cibule | 1 ks |
celé vejce | 2 ks |
mandlové mléko Provamel | 4 - 5 lžic |
Dneska opět den bez masa, ale strašně jsme si šmákli. A jak jinak než na Českém Ghíčku.
Na Českém Ghíčku orestujeme cibuli, nešetříme s ním já dala 4 lžíce, protože budeme po orestování přidávat k cibulce prohřát zeleninu. K orestované cibuli, přidáme na jemno pokrájenou mrkev, petržel, brambory, přihodíme hrášek, zamícháme a dáme do zapékací mísy. Omyjeme si brokolici, dáme vařit do osolené vody na 5 minut. Brokolici po 5 minutách vaření vyjmeme a dáme do misky se studenou vodou, aby si zachovala barvu. Po té dáme vykapat a přidáme ji do zapékací mísy. Směs zeleniny promícháme společně s jednou lžící Českého Ghíčka. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, přikryjte ji alobalem, ať se zelenina nevysuší. Pečeme do změknutí zeleniny na 180°C. Ke konci si rozkvrdláme vajíčka s prolisovaným česnekem a mandlovým mlékem a směs zalijeme, promícháme, pečeme 5 minut už odklopené.
Podrobné info: