Ingredience: | |
Ghí | 1 lžíce |
kuřecí prsní řízky | 250 g |
mrkev | 4 k |
mražený hrášek | 6 hrstí |
kukuřice | 3 hrsti |
pórek | 1/4 ks |
voda | dle potřeby |
mořská sůl | dle chuti |
mletý kmín | dle chuti |
rýže basmati | dle potřeby |
Tento pokrm by se klidně mohl jmenovat, co dům dá. Chtěla jsem připravit nějakou mlsku a potřebovala jsem volné ruce. Není nic jednoduššího než vše naházet do zapékací mísy a dát společně zapéct. Tak jdeme na to.
Do zapékací mísy dáme nakrájenou mrkev, pórek, přisypeme hrášek s kukuřicí a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Podlijeme vodou, osolíme, pokmínujeme, přidáme lžíci Ghí, zamícháme, přiklopíme a pečeme na 200°C do změknutí masa a zeleniny. V případě potřeby podlijeme vodou, maso se zeleninou si pustí šťávu, kterou celou směs při servírování zalijeme.
Mezitím si připravíme basmati rýži, kterou propláchneme a uvaříme, podáváme společně, ozdobíme pórkem.
Podrobné info: