Pažitka
Název:

Zapečená zelenina s kuřecím masem a basmati rýží


Zapečená zelenina s kuřecím masem a basmati rýží


Ingredience:
Ingredience:
Ghí1 lžíce
kuřecí prsní řízky250 g
mrkev4 k
mražený hrášek6 hrstí
kukuřice3 hrsti
pórek1/4 ks
voda dle potřeby
mořská sůl dle chuti
mletý kmín dle chuti
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

Tento pokrm by se klidně mohl jmenovat, co dům dá. Chtěla jsem připravit nějakou mlsku a potřebovala jsem volné ruce. Není nic jednoduššího než vše naházet do zapékací mísy a dát společně zapéct. Tak jdeme na to.

Do zapékací mísy dáme nakrájenou mrkev, pórek, přisypeme hrášek s kukuřicí a přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Podlijeme vodou, osolíme, pokmínujeme, přidáme lžíci Ghí, zamícháme, přiklopíme a pečeme na 200°C do změknutí masa a zeleniny. V případě potřeby podlijeme vodou, maso se zeleninou si pustí šťávu, kterou celou směs při servírování zalijeme.

Mezitím si připravíme basmati rýži, kterou propláchneme a uvaříme, podáváme společně, ozdobíme pórkem.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno