Ingredience: | |
brambory | 2 kg |
uzenina | 500 g |
vejce | 4 ks |
mléko | 200 ml |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti |
jarní cibulka | dle chuti |
Krásný páteční večer všem! Konečně je tady víkend a můžeme být zase celá rodina pohromadě, to na víkendech miluji. Dnes jsme měli takové obyčejné jídlo, jako jsou zapečené brambory, ale i tyto obyčejná jídla mají své kouzlo "domácí kuchyně". Přeji Vám ze srdce pohodový víkend!
Nejprve si oloupeme brambory, které nakrájíme na tenké plátky (použila jsem kuchyňského elektrického pomocníka). Zapékací misku, nebo pekáček vymažeme olejem a vyložíme půlkou množství nakrájených brambor. Brambory osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a na ně vyskládáme na tenké plátky nakrájenou uzeninu. Zase posypeme pokrájenou jarní cibulkou a završíme druhou půlkou nakrájených brambor, které osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Pečeme při 200°C asi 30 minut, poté zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a necháme dopéct do zlatavé barvy, cca 15-20 minut.
Podrobné info: