Ingredience: | |
brambory | 2 kg |
uzenina dle chuti | 500 g |
vejce | 4 ks |
mléko | 200 ml |
olej | 2-3 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
sušený česnek | 1 špetka |
jarní cibulka | 1 hrstka |
Zapečené brambory jsou bezva rychlovka! A tyhle jsou ze syrových brambor, tedy tzv. "Šup do trouby".
Nejprve si oloupeme brambory, které nakrájíme na tenké plátky (použila jsem kuchyňského elektrického pomocníka).
Zapékací misku, nebo pekáček vymažeme olejem a vyložíme půlkou množství nakrájených brambor.
Brambory osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a na ně vyskládáme na tenké plátky nakrájenou uzeninu.
Zase posypeme pokrájenou jarní cibulkou a završíme druhou půlkou nakrájených brambor, které osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.
Pečeme při 200°C asi 30 minut, poté zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a necháme dopéct do zlatavé barvy, cca 15-20 minut.