Palačinky: | |
voda | 400 ml |
celozrnná žitná jemně mletá mouka | 200 g |
celá vejce | 2 ks |
olej (na pánev) | 1 lžíce |
himalájská růžová sůl | špetka |
Náplň: | |
listový špenát | 800 g |
slanina | 2 balení |
mozzarella | 1 balení |
sýr Gouda | 1 balení |
smetana na vaření | 1/2 kelímku |
česnek | 3 stroužky |
lahůdková cibulka | 1 ks |
himalájská růžová sůl | špetka |
Přiznám se, že jsem palačinky na slano jedla jen jednou a to v době, kdy jsem držela přísnou protikvasinkovou dietu, ale zapečené jsem nejedla nikdy a zrovna na ně jsem dostala velkou chuť.
Tyto palačinky jsou přesně ty, po kterých se může utlouct celá rodina, a u kterých budou mít všichni boule za ušima.
Listový špenát jsme měli mražený, tak jsem si ho jako první nejdříve vyndala z mrazáku, aby trochu povolil.
Pak se pustíme do palačinek. Všechny ingredience vymícháme v řidší těsto a vytvoříme z nich přibližně 5 palačinek, které si odložíme stranou.
Povolený špenát přemístíme do hrnce a pod pokličkou přivedeme k varu. Následně z něj odlijeme přebytečnou vodu, aby hotová směs nebyla moc řídká.
Nasekáme si lahůdkovou cibulku na drobno, slaninu na kostičky a společně je osmahneme na pánvi.
Po osmahnutí přidáme ke špenátu, do kterého prolisujeme stroužky česneku, nakrájenou mozzarellu a řádně zamícháme, aby nám vznikla hustá náplň.
No a pak už jen stačí palačinky plnit, rolovat a skládat do menší zapékací mísy.
Naskládané palačinky zalijeme polovinou kelímku smetany na vaření a vyskládáme na ně plátky goudy.
Pečeme na 200°C přibližně 15 - 20 minut, dokud nebude sýr krásně zlatavý.
Dobrou chuť!
Podrobné info: