Pažitka
Název:

Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a šunkou


Zapečené gnocchi s vepřovou panenkou, hříbky a šunkou


Ingredience:
Ingredience:
gnocchi500 g
čerstvé nakrájené hříbky hrst
schwarzwaldská šunka100 g
smetana1 kelímek
vepřová panenka300 g
sůl špetka
pepř špetka
bobkový list a nové koření dle chuti
bylinky na naložení masa (tymián a rozmarýn) dle chuti
Postup přípravy:

Naložte si vepřovou panenku do vámi oblíbených bylinek....

Panenku si nakrájíme na plátky, opepříme (já snad už na všechno používám sečuánský pepř), poklademe několika snítky bylinek a necháme odpočinout alespoň hodinku do lednice. Po odležení si panenku vyndáme z chladu a alespoň půl hodinky necháme při pokojové teplotě, než ji budeme zprudka opékat. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím si dáme vařit houby spolu s bobkovým listem a novým kořením. Uvařené gnocchi naskládáme do malé zapékací misky, poklademe plátky opečené panenky, přidáme šunku, zasypeme houbami a ve zalijeme smetanou. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat bylinky a zapečeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno