Pažitka
Název:

Zapečené hovězí se zeleninou a rýží


Zapečené hovězí se zeleninou a rýží


Ingredience:
Ingredience:
hovězí ořech400 g
bílá cibule2 ks
mrkev1 ks
očištěná a vydlabaná máslová dýně80 g
hlávková kapusta3 - 4 listy
petržel1 ks
řapíkatý celer60 g
voda dle potřeby
sůl dle chuti
řepkový olej na zakápnutí
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

Zapékání miluji, člověk má volné ruce a může se věnovat přípravě dezertíků, úklidu a nebo také příjemnému nic nedělání. Tento čas jsme využili k úklidu a prohlížení knížek. Tato směs u našeho malého strávníčka těžce bodovala a rozhodně se k ní budeme vracet. Kapusta dala celé směsi velmi příjemný nádech a při obědě se ozývalo spokojené pomlaskávání s komentářem "MŃAM".

Cibuli očistíme, pokrájíme, dáme do zapékací mísy. K cibuli přidáme na kostky pokrájené maso, očištěnou nakrájenou mrkev, petržel, celer, máslovou dýni, zalijeme vodou, osolíme, zamícháme, přiklopíme. Masovou směs se zeleninou vložíme do trouby a pečeme na 200°C do změknutí masa a zeleniny. Když je zelenina a maso měkčí, přidáme na proužky nakrájenou hlávkovou kapustu a pár kapek oleje a pečeme do požadovaného změknutí.
Můžeme servírovat kousky, případně maso vybrat a směs zeleniny rozmixovat v hladkou omáčku, podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila basmati rýži.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno