Ingredience: | |
jáhlové těsto Nominal | 1 balení |
brokolice | 1 ks |
losos | 150 g |
ricotta | 125 g |
vejce | 1 ks |
himalájská růžová sůl | špetka |
Pravidelně jsem odebírala balení zajíců v krabici z webu zajicivkrabici.cz, teď mám pár měsíců pauzu a je na čase sdělávat všechny věci, co se mi nahromadily. I když u nás už několik let polotovary nemají šanci, tak se v těch zajících kolikrát objeví zajímavá věc, za kterou je člověk časem i rád a hodí se. Poslední dobou jsem měla děsnou chuť na noky, tak jsem sáhla po balení Jáhlového těsta od Nominalu a vznikla tahle mňamina.
Brokolici omyjeme, okrájíme košťály, natrháme na drobné hlavičky a dáme jí do jemně osolené vody vařit na cca 5 minut
Z odpočatého jáhlového těsta si vyválíme hada, kterého nakrájíme na špalíčky a dáme je do druhého hrnce s jemně osolenou vodou vařit přibližně na 5-7 minut.
Teď přijde řada na lososa, kterého si nakrájíme na drobné kousíčky. Ricottu si v menší misce smícháme s vejcem a připravíme si tak zálivku.
Jakmile jsou noky uvařené, scedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Jakmile je uvařená brokolice, scedíme jí a přidáme k nokům do hrnce, přidáme tam i nakrájeného lososa. Vše společně pořádně zamícháme, nasypeme do zapékací mísy a dáme péct na 200°C přibližně na 7 minut. Po uplynulých 7 minutách směs zalijeme ricottou s vejcem a dáme dopéct do zlatova ještě 15-20 minut.
Dobrou chuť!