Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | 1/2 lžíce |
krůtí prsní řízky | 250 g |
mrkev | 2 - 3 ks |
petržel | 1 ks |
celer | 30 g |
pórek | 30 g |
hraška na zahušťování | 1 lžíce |
voda | dle potřeby |
nové koření | 2 kuličky |
bobkový list | 2 ks |
sůl | dle chuti |
rýže basmati | dle potřeby |
petrželová nať | na ozdobení |
Dnes se mi nechtělo vymýšlet nic složitého. Navíc už bylo zapotřebí konečně umýt okna a lehce poklidit. Vsadila jsem tedy na rychlovku v podobě zapečené zeleninky s masem. Veškeré ingredience jsem rychle pokrájela, přidala, co bylo třeba, přiklopila a dala péct. A mohli jsme se pustit do úklidu, měla jsem skvělého asistenta, který mi pomáhal s úklidem. Několik oken bylo umyto a můj malý pomocník se rozhodl vyluxovat pokojík, takže jsme změnili činnost. Úklid jsme zakončili obědem a před spánkem četbou oblíbené knihy, tedy spíše prohlížením s neustálým komentářem knihy Jaro od Susanne Bernerové. Úžasná to kniha pro malé čtenáře. Ale teď zpět k receptu.
Snadno a rychle. Krůtí masíčko pokrájíme na kostky, vložíme do zapékací misky, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu - mrkev, kořenovou petržel, celer, pórek, přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy. Podlijeme vodou a přidáme 1 polévkovou lžíci hrašky, kterou rozkvrdláme ve vodě a nalijeme do připravované směsi, 1/2 lžíce Ghí, přiklopíme a pečeme 180°C do změknutí zeleniny. Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila rýži basmati. Před servírováním ozdobíme petrželovou natí.
Přeji dobrou chuť
Podrobné info: