Pažitka
Název:

Zapečené krůtí masíčko na kořenové zelenině s pórkem, zahuštěná hraškou s rýží

bez BKM, lepku, vajec


Zapečené krůtí masíčko na kořenové zelenině s pórkem, zahuštěná hraškou s rýží


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio1/2 lžíce
krůtí prsní řízky250 g
mrkev2 - 3 ks
petržel1 ks
celer30 g
pórek30 g
hraška na zahušťování1 lžíce
voda dle potřeby
nové koření2 kuličky
bobkový list2 ks
sůl dle chuti
rýže basmati dle potřeby
petrželová nať na ozdobení
Postup přípravy:

Dnes se mi nechtělo vymýšlet nic složitého. Navíc už bylo zapotřebí konečně umýt okna a lehce poklidit. Vsadila jsem tedy na rychlovku v podobě zapečené zeleninky s masem. Veškeré ingredience jsem rychle pokrájela, přidala, co bylo třeba, přiklopila a dala péct. A mohli jsme se pustit do úklidu, měla jsem skvělého asistenta, který mi pomáhal s úklidem. Několik oken bylo umyto a můj malý pomocník se rozhodl vyluxovat pokojík, takže jsme změnili činnost. Úklid jsme zakončili obědem a před spánkem četbou oblíbené knihy, tedy spíše prohlížením s neustálým komentářem knihy Jaro od Susanne Bernerové. Úžasná to kniha pro malé čtenáře. Ale teď zpět k receptu.

Snadno a rychle. Krůtí masíčko pokrájíme na kostky, vložíme do zapékací misky, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu - mrkev, kořenovou petržel, celer, pórek, přidáme 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy. Podlijeme vodou a přidáme 1 polévkovou lžíci hrašky, kterou rozkvrdláme ve vodě a nalijeme do připravované směsi, 1/2 lžíce Ghí, přiklopíme a pečeme 180°C do změknutí zeleniny. Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila rýži basmati. Před servírováním ozdobíme petrželovou natí.

Přeji dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno