Ingredience: | |
Ghí | dle potřeby |
malá brokolice bez košťálu | 1 ks |
krůtí prsní řízky | 400 g |
kuskus | 150 g |
petržel | 82 g |
mrkev | 200 g |
pórek | 60 g |
bílá cibule | 1 ks |
klasická cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
mandlové mléko | 50 ml |
baby gril koření | dle chuti |
Mahá koření | 1,5 lžičky |
lahůdková maďarská paprika Grešík | dle chuti |
sůl | dle chuti |
voda | dle potřeby |
V noci jsem si vyndala krůtí maso, ráno jsem na něj koukala a přemýšlela, co z něj připravím. Prošátrala jsem zásoby v lednici, kde jsem narazila na brokolici a spoustu další zeleniny, která si říkala o kombinaci. Zapečená zelenina u nás frčí, a tak krůtí masíčko putovalo na pánev a následně do trouby se zeleninkou. A výsledek? Pomlaskávání a prázdné talíře, co víc si přát.
Brokolici si uvaříme v páře. Když je brokolice měkká, vložíme ji do studené vody, aby si zachovala barvu. Na Ghí si orestujeme cibule společně s Mahá kořením, dáme do zapékací mísy a na výpeku z cibule zatáhneme pokrájené krůtí maso, které osolíme, posypeme grilovacím kořením a červenou paprikou. V případě potřeby podlijeme maso při restování vodou. Do zapékací mísy nasypeme kuskus, orestovanou cibuli, maso, pokrájenou zeleninu, uvařenou brokolici a zalijeme mandlovým mlékem, ve kterém si rozkvrdláme prolisovaný česnek. Vše společně promícháme a osolíme, pečeme na 180-200°C do změknutí zeleniny.
Podrobné info: