Pažitka
Název:

Zapečené krůtí masíčko se zeleninou a kuskusem se zálivkou z česneku a mandlového mléka


Zapečené krůtí masíčko se zeleninou a kuskusem se zálivkou z česneku a mandlového mléka


Ingredience:
Ingredience:
Ghí dle potřeby
malá brokolice bez košťálu1 ks
krůtí prsní řízky400 g
kuskus150 g
petržel82 g
mrkev200 g
pórek60 g
bílá cibule1 ks
klasická cibule1 ks
česnek1 stroužek
mandlové mléko50 ml
baby gril koření dle chuti
Mahá koření1,5 lžičky
lahůdková maďarská paprika Grešík dle chuti
sůl dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

V noci jsem si vyndala krůtí maso, ráno jsem na něj koukala a přemýšlela, co z něj připravím. Prošátrala jsem zásoby v lednici, kde jsem narazila na brokolici a spoustu další zeleniny, která si říkala o kombinaci. Zapečená zelenina u nás frčí, a tak krůtí masíčko putovalo na pánev a následně do trouby se zeleninkou. A výsledek? Pomlaskávání a prázdné talíře, co víc si přát.

Brokolici si uvaříme v páře. Když je brokolice měkká, vložíme ji do studené vody, aby si zachovala barvu. Na Ghí si orestujeme cibule společně s Mahá kořením, dáme do zapékací mísy a na výpeku z cibule zatáhneme pokrájené krůtí maso, které osolíme, posypeme grilovacím kořením a červenou paprikou. V případě potřeby podlijeme maso při restování vodou. Do zapékací mísy nasypeme kuskus, orestovanou cibuli, maso, pokrájenou zeleninu, uvařenou brokolici a zalijeme mandlovým mlékem, ve kterém si rozkvrdláme prolisovaný česnek. Vše společně promícháme a osolíme, pečeme na 180-200°C do změknutí zeleniny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno