Ingredience: | |
brambory | 600 kg |
grilované kuřecí maso | 250-300 g |
sladkokyselé zelí | 1/2 balíčku |
česnek | 3 stroužky |
máslo Ghí | 3 lžíce |
čerstvá petržel | 1 hrstka |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
cibule | 1 ks |
Aneb, co dům dal. Po rodinném grilování nám zbylo trošku nových brambor, masa a tak mě napadlo využít všech zbylých ingrediencí a zapéct je v troubě. Světe div se, ale byla to zase dobrota.
Brambory vařené, ale i syrové nakrájíte na kousky do mísy, kam přidámne kousky masa, sladkokyselé zelí, cibulku, předehřáteé Ghí máslo a čerstvou petrželku. Dosolíme, dochutíme, promícháme důkladně dohromady a vložíme do předem vymazané zapékací formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňu.
Podáváme se zeleninovým salátkem.