Pažitka
Název:

Zapečené nové brambory s kuřecím masem a zelím


Zapečené nové brambory s kuřecím masem a zelím


Ingredience:
Ingredience:
brambory600 kg
grilované kuřecí maso250-300 g
sladkokyselé zelí1/2 balíčku
česnek3 stroužky
máslo Ghí3 lžíce
čerstvá petržel1 hrstka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
cibule1 ks
Postup přípravy:

Aneb, co dům dal. Po rodinném grilování nám zbylo trošku nových brambor, masa a tak mě napadlo využít všech zbylých ingrediencí a zapéct je v troubě. Světe div se, ale byla to zase dobrota.

Brambory vařené, ale i syrové nakrájíte na kousky do mísy, kam přidámne kousky masa, sladkokyselé zelí, cibulku, předehřáteé Ghí máslo a čerstvou petrželku. Dosolíme, dochutíme, promícháme důkladně dohromady a vložíme do předem vymazané zapékací formy. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňu. 

Podáváme se zeleninovým salátkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno