větší cibule | 1 ks |
česnek | 5 stroužků |
drcená rajčata | 1/2 konzervy |
velké vyzrálé rajče | 3 ks |
žlutá paprika | 1 ks |
červená paprika | 1 ks |
lilek | 1 ks |
menší zelená cuketa | 1 ks |
olivový olej | 280 lžíce |
čerstvý tymián | pár snítek |
sůl | špetka |
barevný pepř | špetka |
kuskus | 200 g |
kozí sýr s bylinkami | dle potřeby |
Ingredience: |
Opět jedna z mých, myslím si, že vydařených "prvotin". Zapečené ratatouille s kuskusem - jednoduché jídlo plné chuti.
Všechny uvedené ingredience si nakrájíme na tenké plátky a střídavě vrstvíme vedle sebe do zapékací mísy, vymazané olivovým olejem po jednom tak, aby se tvořila barevná mozaika. Hotové zakapeme lžící olivového oleje a přikryté zapékáme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 40-45 minut. Na posledních 5 minut odkryjeme.
Hotové ratatouille poznáme podle bublající rajčatové omáčky na okrajích zapékací misky a podle zeleniny, která je sice měkká, ale drží pěkně svůj tvar (nesmí se rozpadávat a nesmí mít okraje připálené dohněda).
Toto jídlo se může podávat jako příloha k drůbežímu masu nebo rybám, výborně chutná také s kuskusem (kuskus zalijeme horkou vodou v poměru 1:2, 3 minutky povaříme, odstavíme a necháme v teple nabobtnat) a kozím sýrem.
Podrobné info: