Pažitka
Název:

Zapečené ratatouille s kuskusem


Zapečené ratatouille s kuskusem


Ingredience:
větší cibule1 ks
česnek5 stroužků
drcená rajčata1/2 konzervy
velké vyzrálé rajče3 ks
žlutá paprika1 ks
červená paprika1 ks
lilek1 ks
menší zelená cuketa1 ks
olivový olej280 lžíce
čerstvý tymián pár snítek
sůl špetka
barevný pepř špetka
kuskus200 g
kozí sýr s bylinkami dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Opět jedna z mých, myslím si, že vydařených "prvotin". Zapečené ratatouille s kuskusem - jednoduché jídlo plné chuti.

Všechny uvedené ingredience si nakrájíme na tenké plátky a střídavě vrstvíme vedle sebe do zapékací mísy, vymazané olivovým olejem po jednom tak, aby se tvořila barevná mozaika. Hotové zakapeme lžící olivového oleje a přikryté zapékáme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 40-45 minut. Na posledních 5 minut odkryjeme.

Hotové ratatouille poznáme podle bublající rajčatové omáčky na okrajích zapékací misky a podle zeleniny, která je sice měkká, ale drží pěkně svůj tvar (nesmí se rozpadávat a nesmí mít okraje připálené dohněda).

Toto jídlo se může podávat jako příloha k drůbežímu masu nebo rybám, výborně chutná také s kuskusem (kuskus zalijeme horkou vodou v poměru 1:2, 3 minutky povaříme, odstavíme a necháme v teple nabobtnat) a kozím sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno