Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
rajčata | 4 - 5 ks |
vydlabaná a očištěná cuketa | 70 g |
malá šalotka | 3 4 ks |
bazalka | cca 5 listů |
Šmakoun nudle | 1/2 balení |
česnek | dle chuti |
zelený chřest baby | 100 g |
sůl | dle chuti |
pepř čtyř barev | dle chuti |
vejce | 1 ks |
rajče na ozdobení | 1 ks |
Jelikož začíná být venku krásné počasí, začala jsem vstávat dřív a vařím, než se náš malý poklad vzbudí, abychom mohli dopoledne vyrazit ven. Dnes jsme neměli tatínka na oběd doma, takže jsem si připravila něco extra. Většinou mě nebaví vařit jen pro sebe, obzvlášť když jsem měla pro syna navařeno, ale na tento hlavní chod jsem se strašně těšila a musím říct, že se moc povedl.
Nejprve si připravíme chřest. Jelikož jsem měla baby zelený chřest, nebylo potřeba žádného loupání. Omyla jsem jej a dala vařit na 15 minut. Na Ghí jsem orestovala pokrájenou šalotku, kterou jsem dala do zapékací mísy, kterou jsem si vymazala Českým Ghíčkem. K šalotce jsem přidala pokrájená rajčata, cuketu, prolisovaný česnek, bazalku, uvařený pokrájený chřest a šmakon štíhlé nudle, které jsem připravila dle návodu. Nudle jsem vyjmula z obalu a zalila horkou vodou. Nudle se od sebe oddělily a já je nechala krátce okapat a pak jen přidala do zapékací mísy k ostatním ingrediencím, osolila, opepřila, celou směs zamíchala, přiklopila a dala péct. Přibližně po 15 minutách jsem přidala rozkvrdlané vajíčko a krátce zapekla.
Klidně můžeme přidat sýr pro ABKM například sýry Violife nebo Veganline. já si přidala na vrch pokrájené rajčátko.
Podrobné info: