Ingredience: | |
široké nudle | 300 g |
houby | 300 g |
vařené uzené maso | 300 g |
30% eidam | 150 g |
cibule | 1 ks |
olej | 2 lžíce |
drcený kmín | 1 lžička |
vejce | 3 ks |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
sádlo | na vymazání mísy |
strouhanka | na vysypání mísy |
Kdo by neměl rád klasické šunkofleky. Ale když je připravíte s podušenou směskou lesních hub, to je teprve bašta.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, poté je scedíme a necháme okapat. Můžeme je malinko pokapat olejem a promíchat, aby se neslepily.
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji ji necháme 3 minuty restovat. K cibuli přidáme houby, kmín, osolíme, opepříme a dusíme 15 minut.
Mezitím nakrájíme uzené maso a sýr nastrouháme na jemných slzičkách.
Zapékací mísu (rozměry 27 x 18 x 5 cm) vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Uvařené nudle dáme do větší nádoby (hrnce), přidáme podušené houby a promícháme.
Dále přidáme nastrouhaný sýr, rozšlehaná vejce, opět promícháme a směs přemístíme do připravené zapékací mísy.
V troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 25 minut do nazlátlého povrchu.
Podáváme s kyselou okurkou nebo se zeleninovým salátem.
Podrobné info: