Ingredience: | |
celozrnná bagetka | 1 ks |
kozí sýr | 100 g |
jablko | 1 ks |
vyloupané vlašské ořechy | 6 ks |
olivový extra panenský olej | trochu |
tymián | pár snítek |
V české gastronomii se stále více objevuje kozí sýr, který představuje výtečnou delikatesu....
Z bagetky ukrojíme 12 plátků - asi 1 cm silné. Pokapeme je z obou stran olivovým olejem a dáme na 5 minut zapéct do trouby vyhřáté na 170°C. Jablko nakrájíme na slabé plátky - asi 3 mm. Sýr také na plátky. Ořechy rozpůlíme. Tymián otrháme na jednotlivá lupínka.
Na opečené toustíky položíme plátek jablka, na jablko sýr. Sýr posypeme lupínky tymiánu a nakonec položíme polovinu ořechu.
Takto připravené toustíky dáme zpět do trouby na 5 - 10 minut. Podáváme nejlépe s ochuceným listovým salátem.
Podrobné info: