Ingredience: | |
kozí sýr s bílou plísní na povrchu | 2 ks |
toastový chleba | 1 plátek |
vlašské ořechy | 60 g |
máslo | 60 g |
med | 2 lžíce |
směs salátů | 2 velké hrsti |
granátové jablko | 1/2 ks |
Zálivka: | |
olivový olej (Borges Extra Virgin) | 3 lžíce |
dijonská hořčice | 1 lžička |
med | 2 lžičky |
himalájská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Pokud máte rádi lehké a zdravé večeře, zkuste variantu salátu s kozím sýrem, ke kterému se skvěle hodí krusta s ořechy.
1. Plátek toastového chleba rozdrtíme tyčovým mixérem, přidáme povolené máslo, med a nahrubo nadrcené vlašské ořechy.
2. Na pečicí papír dáme kozí sýry a poklademe drobenkou s ořechy.
3. Zapečeme v troubě na 180 stupňů s funkcí pečení ze shora nebo gril do zezlátnutí krusty.
4. V misce smícháme olivový olej, hořčici, med, sůl a pepř. Dresink na salát metličkou prošleháme do krémové konzistence.
5. Salát smícháme s dresinkem, přidáme vylupaná zrnka granátového jablka a navrch servírujeme rozpečený sýr s ořechovou krustou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ